Hoe je een cinemagraph kan maken voor verschillende media

Wij leggen uit hoe je een cinemagraph kan maken voor verschillende media en verder hoe je deze kan gebruiken.

Hoe je een cinemagraph kan maken voor verschillende media speciaal op sociale media

Hoe trek je de aandacht van je doelgroep, jouw favoriete opdrachtgevers, naar jouw producten en services? Allereerst belangrijk te weten dat communicatie tegenwoordig wel erg snel gaat. Waarschijnlijk trekt een bericht met een stilstaande foto of een te lange video minder aandacht dan verwacht. Dus wat moet je doen om de aandacht van mensen te trekken en vast te houden? Ja, het antwoord is Cinemagraphs.

Dus wat is een cinemagraph precies

Vooral belangrijk te weten is dat een cinemagraph een hybride is van een foto en een video, bewegende foto’s, bewegende beelden, of eigenlijk beter gezegd, levende foto’s.

How to make a cinemagraph on different media frederieke wouters

Wij zullen het je uitleggen

Een Cinemagraph is zoiets als bewegende foto’s. Het is een hybride van een foto en een video waarin een bepaald deel van de foto constant blijft bewegen terwijl de rest van de foto stilstaat.

Wat maakt een Cinemagraph zo speciaal?

Het is een nieuw bijna betoverend medium dat de aandacht van mensen trekt in een split second. Omdat mensen iets ongewoons zien, het beweegt en de rest staat stil. Daarom gaan mensen op onderzoek uit in verwondering. Het vertelt een verhaal zonder geluid. De beweging in de cinemagraph in combinatie met de stilstaande foto vertelt het verhaal.

Hoe en waar kan je Cinemagraphs gebruiken?

Belangrijk te weten dat deze specifieke voorbeelden aangeven waar en hoe je cinemagraphs kan gebruiken of toepassen:

  • Digitale adverties
  • Websites (en achtergrond beelden)
  • Email/nieuwsbrieven
  • Sociale media
  • Artikelen en blog berichten
  • Digitale schermen in openbare ruimtes zoals bushaltes en bus abri’s
  • Videos
  • Musea and gallerieën
  • Andere toepassingen (bijvoorbeeld overal waar je een video bestand kan toepassen)

Aantal toepassingen nu één voor één met iets meer toelichting

Digitale advertenties

Op alle locaties waar een digitaal advertentiebord staat, dus in de stad of op het sportveld bijvoorbeeld, kan je de cinemagraph heel goed gebruiken. Dat kan als .mp4 en/of als gif afhankelijk van de techniek in betreffend medium.

Website

Om je eigen server niet te belasten kan je eerst uploaden naar een platform, bijvoorbeeld Flixel, en vandaar uit met de embed code de cinemagraph plaatsen. Je kan ook je eigen .mp4 uploaden naar de server maar is relatief zwaar bestand.

Email / Nieuwsbrieven

Je kunt van elke cinemagraph gif-jes maken om in nieuwsbrieven en/of email te plaatsen.

Sociale media

LinkedIn
Het werkt op LinkedIn als je de .mp4 eerst naar Vimeo of YouTube upload
LinkedIn is heel hard bezig om kleine technische achterstand in te lopen.

FB
Op FB kan je direct uploaden naar je eigen pagina. Als je een zakelijk business account bij FB hebt kun je zelfs de ‘cover image’ als cinemagraph uploaden. Voor mijn eigen NGO Design With Nature heb ik ook een cinemagraph ‘cover image’ met cinemagraph https://www.facebook.com/DesignWithNature/

Instagram
Ook Instagram gaat heel goed. Daar kan je gewoon .mp4 in ratio 16:9 uploaden, instagram cropped dan een vierkant als thumbnail maar als je klikt zie je gewoon cinemagraph.

Twitter
Gaat ook prima, heel gemakkelijk om je cinemagraph te uploaden.

Artikelen en blogs
Als je een artikel schrijft voor jouw website en/of voor jouw blog kan je vanzelfsprekend ook cinemagraph gebruiken. Dat werkt super goed en trekt veel aandacht.

Videos
Als je kiest voor het medium video maakt kan je in feite ook een cinemagraph plaatsen op de lokatie waar je de video naar upload. Het is immers een .mp4 bestand.

Musea en gallerieën
Een aantal musea hebben het al ontdekt. Cinemagraph is zowel binnen in het museum als op de billboard eromheen buiten makkelijk toe te passen. Ook hier met een .mp4 bestand.

Andere toepassingen
Overal waar je een videobestand kan toepassen. Denk maar eens aan te waanzinnig grote digitale billboards in de grote steden. Met video 4K kan je op alle digitale billboards waar video op kan ook cinemagraphs uploaden.

Piet Oudolf Gardens and Landscapes butterfly Piet Oudolf Tuinen en Landschappen vlinder

Dus wij kunnen je helpen met een Cinemagraph campagne!

Ben jij of jouw bedrijf op zoek naar inspiratie voor een fantastische cinemagraph campagne op your sociale media? Ons Cinemagraph Team kan het hele traject voor jou doen van strategie, concepten, storyboards tot en met de gehele productie.

Jouw merk krijgt een enorme boost door deze nieuwe manier om jouw verhaal te vertellen. De betrokkenheid en aantrekkingskracht is veel groter dan bij jouw gewone advertenties.

Andere blogs